Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hungarian Italian Polish Romanian Russian Slovak Slovenian Swedish


U kamenom gnijezdu, na istočnom dijelu otoka, smjestila se Metajna. Pisani dokumenti govore da su prvi turisti posjetili Metajnu 1928. godine. Pođite, stoga, i vi njihovim tragom i otkrijte svu ljepotu ovoga kraja. Priroda je ovdje otisnula trajni pečat u jedinstvenom spoju vjetra, kamena i mora. Za vrelih ljetnih dana osvježenje potražite na mjesnim plažama među kojima se osobito ističe plaža Ručica do koje se dolazi kroz slikoviti predio nazvan Kanjon. U blizini Metajne, ali dostupna samo pješice ili brodom, nalazi se i plaža Beriknica na kojoj se nalazi lokalitet Stogaj, vrlo dobro poznat strastvenim ljubiteljima penjanja koji ga svake godine iznova osvajaju. Tijekom sezone u Metajni se priređuju ribarske večeri ispunjene mirisom svježe pečene ribe, okusom domaćeg vina i zvucima razdragane pjesme.


U mjestu se nalazi nekoliko kafića i restorana u kojima su turistima dostupni hrana i piće, a u ponudi se ističu domaći morski specijaliteti. Smještaj možete naći u sobama i apartmanima u obiteljskim kućama gostoljubivih i srdačnih domaćina.
Obližnja naselja - Zubovići, Kustići i Vidalići, doimajući se kao izrasla iz kamena, također pružaju mogućnost ugodnog odmora. Turisti koji su željni više zabave svoje želje mogu ispuniti u Novalji, koja je od Metajne udaljena samo 12 kilometara.


Izvor: VisitNOVALJA.hr

Apartmani BAČIĆ
Adresa - Metajna 93, 53296 Metajna
vl. Petar Bačić
Telefon - Fax
00385 (0)53 667 105
Kontakt mobitel
00385 (0)91 519 7294
E-mail adresa
josobacic@gmail.com